Video
Linkovi
Forum
Koncerti
Newsletter
  1.  
     

Info

Film o Edi pobjedio na DORF-u !

11.03.2008
Film "Sevdah o rodama", autora Silvija Mirošničenka, koji govori o popularnom hip-hoperu Edi Maajki, pobjednik je Festivala dokumentarnoga rock filma (DORF) koji se od četvrtka, 6. ožujka, do nedjelje, 9. ožujka, održavao u Vinkovcima.
Tako je odlučio stručni sud kojega su činili glazbeni kritičari Velimir Grgić, Aleksandar Dragaš i Igor Bašin odabravši Mirošničenkov film u konkurenciji 17 filmova iz šest zemalja - Velike Britanije, Nizozemske, Slovenije, Srbije, BiH i Hrvatske.

"Sevdah o rodama" nastao je 2007. godine u produkciji HTV-a.

Opširnije »

Edo Maajka o albumu BALKANSKO A NAŠE

12.11.2007

„Ovaj album se trebao zvati Sjeti se i trebao je izaći još u 10. mjesecu, ali s obzirom da mi se život nekako promijenio a samim tim i ja, i s obzirom da je nastalo hrpa nekih novih pjesama, ja sam odlučio sa ekipom iz Menarta da pomaknemo izlazak albuma za 3. mjesec 2008. Album se iz dana u dan mijenjao. Sve beatove na albumu potpisuje Koolade što je bio veliki izazov i za mene i za njega. Svaki producent ima svoj zvuk i uvijek sam miješao barem 4 producenta po albumu. Htjeli smo po uzoru na oldskul rap uraditi ploču jedan MC i jedan producent i uspjeli. Nevjerojatno je uz takvog producenta ne imati inspiraciju.

Beatove sam birao tako što sam se postavio kao slušatelj MC i naravno da na CD ne stane sve što sam snimio preko njegove muzike, pa
to sve stavljamo na majspejs www.myspace.com/balkanskonase . Mnogi reperi će biti ljubomorni na beatove koje sam izabrao. Koolade je svjetski
rang rep produkcije i jako mi je drago što su mu se svidjeli tekstovi.

 


Opširnije »

Gledajte Edin dokumentarac na HTV-u !

23.10.2007
Drago nam je obavijestiti vas da se 52-minutni dokumentarac ''Edo Maajka-Sevdah o rodama'' scenarista i redatelja Silvija Mirošničenka prikazuje 28.listopada 2007. u 23h na HRT 1. Dokumentarac prati repera Edu Maajku od rodnog Brčkog do Novog Pazara gdje treba održati prvi koncert takve vrste u tom djelu Sandžaka. Prvi hrvatski dokumentarac koji tematizira hip-hop/rep glazbu i otkriva do sada nepoznate podatke o Edi Maajki. Film je prikazan na ovogodišnjem Motovun film festivalu a nagrađen je nagradom publike na 5.Liburnija film festivalu.

Opširnije »

Edina reakcija na MUP-ovo priopćenje objavljeno na http://www.mup.hr/6305/1.aspx

11.10.2007
Prvi zahtjev koji sam predao u vaše "transparentno" Ministarstvo, nisu htjeli ni uzeti. Gospođa koja je radila na šalteru mi je rekla da smo ja i ovakvi kao ja nepotrebni hrvatskom društvu...Naravno da ne krivim vas radi toga i naravno da je ona to rekla iz svojih uvjerenja.


Opširnije »

Edo NE nastupa na Green cajtu !!!

11.10.2007
Želim demantirati svoj nastup u Saxu 12. listopada 2007., kao jednog od učesnika Tuborgove noći "Green cajt", kako ste mogli biti krivo obaviješteni jednom količinom plakata koja se u gradu pojavila oglašavajući dotično događanje.

Propust se desio očito nepotpunom komunikacijom između organizatora i predstavnika kluba, te bih se u svoje ime želio ispričati svojim fanovima za ovaj propust.

Reagiranje: MUP o medijskim napisima vezanim za stjecanje hrvatskog državljanstva državljanina BiH-a

11.10.2007
Tekst koji slijedi objavljen je na http://www.mup.hr/6305/1.aspx, a mi pretpostavljamo da je državljanin kojega se dotiču upravo Edo Maajka.

Opširnije »

Hrvatska domovnica za Edu Maajku - SUMNJIVO LICE

09.10.2007

Miljenko Jerković - Jutarnji list

Edo će ući u leksikone i tada neće biti važno je li bio hrvatski državljanin
Neki je dan na novinskim stranicama s vijestima iz dangube i zabave objavljeno kako je Edi Maajki još jednom odbijena molba za primitak u hrvatsko državljanstvo. Iako tu živi petnaestak godina, savršeno vlada hrvatskim jezikom i prihvatio je hrvatsku kulturu kao svoju, on ne ispunjava uvjete da bude građanin ove zemlje. Teško je reći koji su to uvjeti, premda i to piše u zakonskim i podzakonskim aktima, jer uvijek postoji diskreciono pravo države, ustvari onih koji u simboličkom smislu predstavljaju državu, da onome tko nije rođen u Hrvatskoj, od roditelja također rođenih u Hrvatskoj, uskrati čast pripadanja političkoj naciji i glasačkome tijelu, ali i da ga tom čašću prekoredno blagoslovi, čak i ako Hrvat nije, niti mu na pamet pada to biti. Diskreciono pravo je misterij na kojemu počiva svaka država.


Opširnije »

Snimljen dokumentarac o Edi!

13.07.2007
Posljednjih mjeseci u produkciji HTV-a radilo se na Edinom dokumentarcu, koji će se premijerno moći vidjeti na ovogodišnjem Motovun Film Festivalu.

Opširnije »

Čitajte Edin blog

12.07.2007

I Edo je prije nekog vremena prionuo pisanju bloga.

Čitajte ga na slijedećoj adresi:

http://edomaajka.mojblog.hr/

 


Edo na EXITU nastupa sa DJ-em

10.07.2007

Ispričavamo se marljivoj EXIT ekipi s kojojm smo na dotičnom festivalu imali dogovoren nastup sa bendom, no kako Leksaurini više ne postoje - Edo će nastupiti sa DJ-em.

No, neka vas to ne brine. Zabava zagarantirana.


Opširnije »
« 1 2 3 4 5 6 »

Pionir